Drugi sastanak Horizont 2020 projekta RECAP održan je u Heraklionu, u Grčkoj, između trećeg i četvrtog novembra 2016. godine.

Ideja koja leži iza RECAP-a je da se kombinuju tehnologije daljinskog upravljanja sa modernim IKT platformama kako bi se dobio personalizovani alat za sve uključene u šemu poljoprivreda-životna sredina, tzv. cross-compliance, odnosno farmere, poljoprivredne konsultante, agencije za agrarna plaćanja.

Konzorcijum se u Grčkoj osvrnuo na prvih šest meseci projekta i poželeo dobrodošlicu članovima Savetodavnog odbora čije će duboko znanje i iskustvo očekivano poboljšati projektne rezultate.

Tokom sastanka, diskutovalo se o potrebama krajnjih korisnika, kao i o problemima i posebnim zahtevima agencija za agrarna plaćanja, i u velikoj meri farmera. Prezentovani rezultati zasnovani su na intervjuima koji su obavljeni sa farmerima tokom leta u okviru pilot aktivnosti, a tom prilikom oni su iskazali lične potrebe i iščekivanja koja imaju od platforme. Ujedno, konzorcijum je odlučio i o metodama koje će se pratiti u fazi ko-produkcije RECAP platforme, a koja predstoji.

Nacrt sistemske arhitekture u pogledu integrisanja i prilagođavanja usluga, takođe je predstavljen projektnim partnerima. Dalje, diskutovalo se i o napretku u pogledu projektne komunikacije, te o relativnim indikatorima performansi, a predstavljen je i RECAP sajt www.recap-h2020.eu, kao i nalozi na društvenim mrežama (RECAP Horizont 2020 Projekat na Fejsbuku, Tviteru i Linkedinu)

RECAP projektni konzorcijum čine: Draxis Environmental S.A., Instituto Navarro de Technologias e Infraestructuras Agroalimentarias SA, Payment and Control Agency for Guidance and Guarantee Community Aid, National Paying Agency of Lithuania, Viesoji Istaiga Lietuvos Zemes Ukio Konsultavimo Tarnyba, Strutt & Parker LLP, Inosens Doo Novi Sad, University of Reading, National Observatory of Athens, Iniciativas Innovadoras Sal, ETAM S.A. kao i CREVIS SPRL.

Tags: